Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά«Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά, μου χαϊδεύεις μετά τα μαλλιά και όλη μέρα γελάς, λόγια λες τρυφερά» τραγουδούσε η αξέχαστη Σοφία Βέμπο στην εποχή των ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών. Βίντατζ κομμάτι, βίντατζ γλυκιά πραγματικότητα των μποέμηδων κι απανταχού ερωτευμένων ψυχών και όχι μόνο.Πόσο ερωτεύσιμο κομμάτι, πόσα συναισθήματα μας ξυπνά ακούγοντάς το!
Αλλά ποιος τολμά να κάνει πράξη στην καθημερινότητα του αυτή τη μελοποιημένη ιστορία αγάπης;

Σκέψου πόσο πιο όμορφο θα ήταν το ξεκίνημα της κάθε σου ημέρας, αν ο σύντροφός σου σε ξυπνούσε με φιλιά, με το χαμόγελο στα χείλη και την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του μόνο και μόνο επειδή βρίσκεσαι εσύ δίπλα του, στην αγκαλιά του.

Δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός. Το θέλει όσο και εσύ, να ξεκινά την ημέρα του με τις καλύτερες προδιαγραφές: μαζί σου.

Ναι, μαζί με σένα, με το χαμόγελό σου, με την καλή σου διάθεση και όχι με κατσουφιασμένες φάτσες και γκρίνιες πρωί πρωί.

Βέβαια όλο αυτό χρειάζεται μια μικρή προεργασία. Δεν αρκούν μόνο οι επιθυμίες και οι πράξεις του ενός. Πρέπει να συμβάλλουν και οι δυο.Γιατί να πετάγεσαι από το κρεβάτι πανικόβλητη όταν χτυπά το ξυπνητήρι σου και να τρέχεις αγχωμένη να ετοιμαστείς; Προνόησε αποβραδίς και βάλ’ το να χτυπήσει 5-10 λεπτά νωρίτερα, όχι για να πατήσεις την αναβολή και να ξανακοιμηθείς, ούτε για να προλάβεις να καλλωπιστείς πριν ανοίξει τα μάτια του ο καλός σου (πίστεψε με δεν τον ενοχλεί αν πετάνε τα μαλλιά σου) αλλά για να τον ξυπνήσεις εσύ, ψιθυρίζοντάς του «καλημέρα» στο αυτί. Να ξυπνήσει με τη φωνή σου, με τα χάδια σου. Να σου χαμογελάσει, να σε φιλήσει, να γεμίσετε θετική ενέργεια.Τώρα –θα μου πεις– δεν γίνεται να ξυπνάνε όλα τα ζευγάρια μαζί. Είτε λόγω δουλειάς είτε άλλων παραγόντων, ο ένας πρέπει να σηκωθεί πιο νωρίς και ο άλλος ακόμη ονειρεύεται. Ας υποθέσουμε πως εσύ ξυπνάς ενώ ο καλός σου έχει φύγει. Πώς θα ένιωθες αν έβλεπες δίπλα σου ένα σημείωμα με 2-3 λέξεις του; Δεν θα ανέβαινε η διάθεση σου; Το ίδιο θα ένιωθε κι εκείνος αν το προηγούμενο βράδυ του είχες αφήσει κάτι αντίστοιχο κάτω από τα κλειδιά του, στον καθρέφτη του μπάνιου, κολλημένο στο ψυγείο με μαγνητάκι σουβενίρ περασμένων διακοπών σας. Θα το έβλεπε και θα έφευγε χαρούμενες από το σπίτι, με τη σκέψη σου.


Ας μην περιμένουμε μόνο τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες για να κάνουμε αυτό το κάτι διαφορετικό με τη σχέση μας. Πώς μπορεί να αλλάξει η συμβίωση μας από τη μια στιγμή στην άλλη αν δε βάλουμε και εμείς το χεράκι μας; Ως δια μαγείας θα ξυπνήσεις ένα πρωινό και στο σπίτι σου θα διαδραματίζεται η διαφήμιση του βιτάμ;


Αν κάναμε όλα αυτά που θεωρούμε μικροπράγματα, δε θα άλλαζε μόνο η δική μας ψυχολογία αλλά και του ανθρώπου που έχουμε δίπλα μας. Τυχαία νόμιζες πως βγήκε το «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»;


Κάποιος, κάπου, κάποτε είχε πει: «Να αγγίζετε ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ας μην είναι αγκαλιά, έτσι θα νιώθετε τον άνθρωπό σας ακόμη και στα όνειρά σας. Να κοιμάστε αγαπημένοι και θα ξυπνάτε ευτυχισμένοι για την υπόλοιπη ζωή σας».


πηγη


Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια